"Bolqon" noni
Retsept, g

Premium bug'doy uni 900 g - 4500 so'm
Puravita Spicy 100 g - 5300 so'm
Siqilgan xamirturush 35 g - 175 so'm
To'liq sut 200 g - 200 so'm
Tuz 20 g - 40 so'm
Suv
400-420 ml
To'ldirish:
Zig'ir urug'i 100 g - 1000 so'm
Suv 150 g
Pishloq 220 gr - 7700 so'm
Hosildorlik, % 1,8-1,82 kg
To'ldirishni tayyorlash
Zig'irni suvga botirib (t 60˚S) 30-40 daqiqaga qoldiring,
shishgandan keyin maydalangan pishloq qo'shing,
yaxshilab aralashtiramiz.

Texnologik jarayon

Aralashtirish vaqti, min
1-tezlikda 3-4;
2-tezlikda 6-8
Xamir harorati, ºS
24 - 26
Fermentatsiya vaqti
30 daqiqa
Xamirning og'irligi, kg
Xamir - 0,35 to'ldirish - 0,12 tost shaklida
Shakllantirish:
Xamirni dumaloq qilib, prokat bilan yoyib, to'ldirishni bir tekis qilib qo'ying, uni o'rab oling, uzunasiga kesib oling va ikkita bog'lamni bir-biriga burang, qolipga soling.
Rasstoyka vaqti, min
60-70
Rasstoyka variantlari
t 35-37 ° S; W 75-80%
Pishirish vaqti, min
23-25
Pishirish imkoniyatlari
t1 220-210 ° S; t2 190°C + Bug '

1 kg tayyor xamir narxi 9 960 so'm