Retsept, kgPayvandlash, g
Tozalangan javdar uni
200 g - 1400 so'm
Javdar solodi
120 g - 1200 so'm
Suv
640 ml
Choy barglarini tayyorlash
Maltni issiq suvda 30-45 daqiqa davomida pishiring.
Keyin solodga un qo'shing va 94-95C suv bilan pishiring
Xamir, g
Payvandlash
960 g - 2600 so'm
Bug'doy uni 1 s
450 g - 1350 so'm
Tozalangan javdar uni
230 g - 1610 so'm
Izi Kareliya
0,15 g - 6750 so'm
Siqilgan xamirturush
30 g - 150 so'm
Shakar
40 g - 300 so'm
Suv
150 - 170 ml
Hosildorlik, % 1,71 - 1,73 kg
Texnologik jarayonAralashtirish vaqti, min
1-tezlikda 8-10;
2-tezlikda 2-3
Xamir harorati, ºS
24-26
Fermentatsiya vaqti, min
10 - 20
Xamirning og'irligi, kg
0,35-0,7
Rasstoyka vaqti, min
50-70
Rasstoyka variantlari
t 35-36 ° S; Vt 75-80%.
Bezatish - sirtni bezash
kepakli un, o'ralgan don, kunjut,
kungaboqar urug'lari, zig'ir yoki boshqa moyli urug'lar
Pishirish vaqti, min
30-50
Pishirish imkoniyatlari
t₁ 240-230°C t₂ 190°C bugʻ bilan namlash
1 kg tayyor xamir narxi - 7 375 so'm