Zira bilan javdar-bug'doy noni
"Praga"

Retsept, kg
Premium bug'doy uni; 1/s
150 g - 750 so'm
Tozalangan javdar uni
850 g - 5950 so'm
Izi Kareliya
150 g - 6750 so'm
Siqilgan xamirturush
25 g - 125 so'm
Maydalangan zira*
5 g - 50 so'm
Suv
670 - 730 ml
Hosildorlik,% 1,60 - 1,62 kg
Texnologik jarayon
Aralashtirish vaqti, min
1-tezlikda 6 - 8;
2-tezlikda 2 - 4
Xamir harorati, ºS
24-26
Fermentatsiya vaqti, min
15-20
Xamirning og'irligi, kg
0,65-0,75
Rasstoyka vaqti, min
50-70
Rasstoyka variantlari
t 35-36 ° S; Vt 75-80%.
Bezatish - sirtni bezash
jo'xori uni, yog'li urug'lar,
javdar uni, bug'doy kepagi va boshqalar.
Pishirish vaqti, min
25-35
Pishirish imkoniyatlari
t₁ 240-230°C t₂ 200-190°C bugʻ namlash bilan
*Zirəni suvda (45-50°C) 30-40 daqiqa davomida pishirish tavsiya etiladi.
1 kg tayyor xamir narxi - 8 410 so'm