Yassi non "Achchiq"
Retsept, g

Premium bug'doy uni, 1/s 940 g - 4700 so'm
Puravita Spicy 60 g - 3180 so'm
Siqilgan xamirturush 20 g - 150 so'm
Tuz 18 g - 36 so'm
O'simlik yog'i 40 g - 400 so'm
Suv (t 5ºS) 700 g
Hosildorlik, % 1,5-1,52 kg
Texnologik jarayon
Aralashtirish vaqti, 1-tezlikda min 4-6;
2-tezlikda 14-16
Xamir harorati, ºS 24 - 26
Fermentatsiya vaqti 60 min
Xamirning og'irligi 0,250 - 0,400 kg
Rasstoyka vaqti min 30 min 30
Rasstoyka parametrlari t 36-38°S; W 75-80%

Kalıplama:

Fermentatsiyadan so'ng, xamir bo'laklarga bo'linadi, yumaloqlanadi va pishirish varag'iga qo'yiladi. Xamir bo'shliqlari ustiga o'simlik moyi surtiladi va barmoqlar bilan bosiladi, shunda sirtda tishlar qoladi va xamir ichida havo teshiklari qoladi. Ushbu operatsiya 30 daqiqalik chastota bilan yana 1-2 marta amalga oshiriladi.
Pishirish vaqti 20-25 min
Pishirish parametrlari t1 240-230°S; t2 210-190 ° S + bug '

1 kg tayyor xamir narxi – 5 644 so‘m